Turistička zajednica grada Zadra predstavlja projekt kojim će se doprinijeti lakšem i jednostavnijem poslovanju iznajmljivača. mVisitor aplikacija je namijenjena turističkim zajednicama, iznajmljivačima i turistima, a prvenstveno služi olakšavanju procesa prijave turista te komunikaciji između turističkih zajednica i iznajmljivača. Nakon preuzimanja aplikacije iznajmljivači mogu na jednostavan način izvršiti prijavu svojih gostiju putem mobilnih uređaja na način da sustav iščitava osobne dokumente i automatski prosljeđuje podatke potrebne za prijavu turista u nacionalni sustav eVisitor.

Korištenjem ove aplikacije pospješit će se i komunikacija između turističkih zajednica i iznajmljivača s obzirom da aplikacija pruža mogućnost dostavljanja posebnih obavijesti turističkih zajednica iznajmljivačima. Aplikacija je razvijena od strane tvrtke Intersoft Technologies, a Turistička zajednica grada Zadra je na ovaj način osigurala svojim iznajmljivačima mogućnost besplatnog korištenja ovog sustava za jednostavniju prijavu gostiju.

- Sustav mVisitor rezultat je brojnih razgovora s TZ-ima i iznajmljivačima, a pruža rješenje za neke od ključnih problema koje i jedni i drugi danas imaju. Prvenstveno smo se vodili time da poboljšamo komunikaciju TZ-a i iznajmljivača, a da nakon toga iznajmljivaču olakšamo, pojednostavimo i ubrzamo proces prijave gostiju. Uspjeli smo u oba segmenta, što potvrđuje i oduševljenje iznajmljivača koji su već krenuli s korištenjem mVisitora. Bitno je napomenuti da je korištenje aplikacije za iznajmljivače u potpunosti besplatno, kaže direktor tvrtke Intersoft Technologies Dean Verbanac.

Aplikaciju mVisitor potrebno je skinuti putem Apple Storea ili Google Play Storea.