Nakon što je 1. lipnja na plaži Jadran primijećeno onečišćenje uzrokovano kanalizacijskim ispustom i nakon što je rečeno da će se isto sanirati, tri dana nakon vidljivi su „gejziri" fekalnog sadržaja i toaletnog papira na spomenutoj plaži, javlja čitatelj portala.

- Na plaži Jadran kupa se mnogo djece, glavna aktivnost im je plivanje do tzv. „galeba" (mulića pored kojeg izvire kanalizacija). Prošle godine su mnoga djeca koja su se kupala na plaži Jadran oboljela od raznih kožnih bolesti i crijevnih viroza.

Inače prošle je godine u ljetnim mjesecima u više navrata dolazilo do onečišćenja takvog tipa na plaži Jadran i do sad se baš ništa nije poduzelo u vezi toga, a kako je krenulo, čini se da bi ovakve situacije mogle postati pravilo a ne iznimka. Jedni govore da se prelijevanje kanalizacijskog ispusta događa zbog velike plime, drugi zbog oseke, neki pak da je do kiša, u svakom slučaju činjenica je da se događa sve češće i da predstavlja veliku ugrozu za zdravlje kupača, posebice djece. S obzirom da plaža Jadran u zadnje vrijeme više nalikuje rijeci Ganges nego gradskoj plaži (kaljuža bivše tvornice Maraska s jedne strane, govna s Mareksa s druge strane), postavlja se pitanje kada će nadležne službe postaviti znak zabrane kupanja na plaži koja očito nije zdravstveno ispravna za kupanje?, pita se čitatelj prilažući snimku nastalu u nedjelju 4. lipnja u poslijepodnevnim satima.

Direktor Odvodnje Grgo Peronja rekao nam je jutros da će djelatnici izaći na teren i provjeriti o čemu se radi.