Nezavisni vijećnik Enio Meštrović na Facebook profilu nezavisne liste Konji osvrnuo se na sezonu KK Zadar i „suradnju" s vijećnikom Akcije mladih Antom Rubešom, koji je u jednom dijelu sezone bio predsjednik Nadzornog odbora.

- Ante Rubeša je sija sa mnom, za stol, sa osuđenom kriminalnom organizacijom prije godinu i po dana inzistirajući da uđemo u NO KK Zadra s ciljem urednog poslovanja i transparentnosti kluba. Gradonačelnik i izvršna vlast nam je od gušta dala klub (vrući kumpir) da slomijemo zube...da nas ogade kod navijača... što im je na početku i uspilo.

Slažemo Statut i stručni kadar. Pod obavezno Sportski direktor između uprave i struke... da se ne bi ponovilo ustaljeno... biranje trenera i igrača od vladajućeg HDZ-a. Ante Rubeša nije tija Pleslića nego mladog i neiskusnog menadžera iz čistog razloga što ne razumi profesionalni sport. Situacija je nalagala da se smiri situacija oko kluba, da se svi Zadrani uhvatimo oko istog štapa. Tribala nam je svima, nakon odrađenih sezona, topla domaća priča, iskusna i staložena ruka... ne eksperiment.

Ante Rubeša nije mislija tako, tija me je rušiti u NO, nagovara drugog člana da me se preglasa, isprovocira i tako riješi, navodi Meštrović, prepričavajući kako je tada Pleslić posao trenera ponudio Hrvoju Vlašiću, a kada je on odbio zbog obiteljskih rezultata sljedeći izbor je bio Jusup. Rubeša je smatrao da je Jusup „bliski igrač HDZ-a" te se tome, po Meštrovićevim riječima, protivio.

- Svakodnevno naziva trenera i sportskog direktora na konzultacije, ka da su mala dica (životne frustracije neostvarenog). Shvatija je na kraju da odstupi (jedva) jer je izvršna vlast rušila Gradsko vijece preko njegove uloge u klubu opstruirajući svaku financijsku pomoć. U to vrime zajedno izglasavamo proračun za 2022 godinu (oplemenjeno našim amandmanima) iz čistog razloga da nakon 30 godina ne padne Gradsko vijeće koje nije većinski HDZ-ovo.

Optužuje da smo bili protiv amandmana financijske pomoći klubu na proračunu. Da, bili smo, jer smo već na sastanku sa NO (di Ante nije bija) dogovorili model financiranja KK Zadar. Jednokratna i bezuvjetna pomoć, sto puta do sad iskorištena odgovornošću pijanih svatova, ne dolazi u obzir. Klub će biti solventan i sa sigurnim financijskim prihodima od grada uz uvjet godišnjeg pridržavanja transparentnosti i poštivanja Statuta, napisao je Meštrović, uz završnu poruku „dušebrižnicima":

- Svi bi vi nešto uz uvjet da vi ništa. Sve što iko u ovom gradu napravi ili pokuša napraviti automatski je smeće, govno, lopov. Jebite se svi!