Grad Zadar objavio je natječaj za zakup šest poslovnih prostora među kojima je i onaj u Ulici Špire Brusine 6. To je prostor u kojem je godinama bila papirnica Hari trade, nažalost zatvorena zbog odlaska vlasnice u mirovinu.

Zadrani su ostali bez kultnog mjesta u toj ulici od Četiri kantuna. Grad ga je kao vlasnik dao na natječaj s namjenom da to i dalje bude trgovina papirnatih proizvoda ili galerija rukotvorina kako se nazivaju suvenirnice a može biti i proizvodno - trgovačka djelatnost - što god to značilo. Početna cijena je 15 eura po kvadrata, a površina je 42 metra četvorna.

Grad daje u zakup i prostor u prizemlju kuće koja je preuređena za turizam. Povijesna je to građevina na kojoj je istaknut naziv Vila Ghisi, a na nju se naslanja istezalište u uvali Jazine.

Kao vlasnik prostora od 114 kvadrata u kojem je nekad bila željezara a posljednje trgovina pićima, Grad je odredio trgovačku namjenu nespecijaliziranom robom.

Prostor od 114 metara četvornih daje se u zakup po početnoj cijeni od 10 eura.

Na ovom natječaju su ponovno ponuđena u najam četiri prostora iz natječaja objavljenog u travnju za zakup 13 poslovnih prostora. Ponovno su na natječaju prostori u vlasništvu Grada Zadra na Relji, U Ulici Zrinsko - Frankopanskoj 5 i 7,

Jedan od ponovljenih prostora je u Ulici Madijevaca 1, namjene za galeriju rukotvorina . Površina mu je 20 kvadrata a početna cijena ostala je ista - 11 EUR/m2 bez PDV-a. Za jedan euro se iznajmljuje prostor u Malom Ižu u uvala Knež te prostor Ulica Jurja Dalmatinca 4, namijenjen za ured.

Iz Odjela za gospodarenje gradskom imovinom po svemu sudeći su odustali od najma prostora u Novim vratima u kojem je takva vlaga da i oni koji su bili zainteresirani, nisu njemu mogli biti pet minuta. Posljedica je to preuređenja Muraja.