Tvornički krug zadarske Adrije opet je osvanuo na tržištu! U stečajnom postupku Trgovački sud u Zadru niz ga je puta pokušavao prodati, zainteresiranih investitora po cijeni od 6 milijuna eura nije bilo, a na kraju ga je kupio sam vjerovnik, tvrtka H-ABDUCO, specijalizirana za raspolaganjem rizičnih kredita nekadašnje Hypo banke, za oko 3,8 milijuna eura.

Iako se radi o naoko velikom iznosu, zbog velike površine radi se o manje od 80 eura po kvadratu, na vrlo atraktivnoj poziciji u Gaženici. Budući da je prijetila mogućnost da se proda u bescijene, hrvatska podružnica austrijske tvrtke, osnovane kada je država spašavala banku, i u nju prenijela sve rizične plasmane, odlučila je sama reagirati i otkupiti je.

Zemljište više nije opterećeno zabilježbama te se sada prodaje na tablama postavljenim uz sami pogon, ali i na oglasnicima za nekretnine. Navodi se kako se nekretnina nalazi na južnom području Grada Zadra, neposredno uz trajektnu luku Gaženica, unutar poslovne zone u kojoj se nalazi veliki broj domaćih i međunarodnih trgovaca poput Jolly Autoline, Jysk, MIMA namještaj, Prima, Emmezeta, DIY trgovina Pevex, maloprodaje Kaufland, Lidl...

Zemljište se sastoji od 12 konsolidiranih katastarskih zemljišnih čestica, a cijena se zainteresiranima dostavlja na upit. Sigurno ne po cijeni od 3,8 miljuna eura, po koliko je plaćena.