Nakon 8 dana od kada je evidentirana konstrukcija uz objekt na Liburnskoj obali kojeg je Grad Zadar dao u zakup za ugostiteljski objekt, skinut je dio nadstrešnice s glavnog ulaza.

Ostala je konstrukcija za tendu s dvije strane zgrade u kojoj su se prodavale karte Jadrolinije. Natpis Jadrolinije je skinut jer tu se karte više neće prodavati makar je i na trećem natječaju Grada Zadra navedeno da će ostati dio prostora za to a da je zakupac obavezan urediti javni WC. Tako nelogičan i promašen natječaj u svom prvom izdanju tumačila nam je tadašnja zamjenica pročelnika za upravljanje gradskim imovinom Ružica Vidov.

U trećem natječaju Grada Zadra iz lipnja prošle godine, isti su takvi uvjeti prema kojima zakupnik kafića mora vlastitim novčanim sredstvima, bez prava na povrat ulaganja, urediti prostor javnog WC-a u površini od 7,02 m2, te čekaonicu s 10 sjedećih mjesta u površini od 8,14 m2.

Pitanje je novog ugovora kojeg su iz istog odjela sklopili sa zakupcem za terasu na javnoj površini što je ili nije dodatno ugovoreno.

Postavljena konstrukcija s tendom uz taksi stajalište i na mjestima za dostavu, u situaciji kada iz Grada Zadra vježbaju strogoću na drugim ugostiteljskim terasama, pokazao se kao šaka u oči. Samo je pitanje tko je koga nokautirao.

Pročelnik komunalnih djelatnosti Robertino Dujela poručuje kako se mora skinuti sva konstrukcija. Zakupac tog prostora je u domeni pročelnika za gospodaranje gradskom imovinom Tomislava Korone koji je tu zgradu uz bedeme iznajmio iz trećeg pokušaja novoj zadarskoj firmi. Auctor Zadar d.o.o. osnovan je za  trgovinu i ugostiteljstvo, tri mjeseca prije objave natječaja na koji su se javili poznati ugostitelji.