Kako što su i najavili, inicijativa ZadarConnect kreće s prvim u nizu događanja, čiji je cilj daljnji razvoj zadarske IT zajednice, umrežavanje i popularizacija IT kulture.

Pozivaju sve zainteresirane da se odazovu na druženje uz korisne informacije o IT sektoru:

Sviđa vam se najava i nadali ste se skorom okupljanju i minglanju? Odlično!

Pozivamo IT profesionalce, entuzijaste, ali i sve zaljubljenike u digitalne tehnologije da nam se pridruže na prvom meet-upu simboličnog naziva: „Kad krećemo? - Polijećemo."

Proljetna večer 7. lipnja u 19 sati, na terasi Meetup caffe-a (Put Murvice 3a) kao zagrijavanje za produženi vikend (`ko zna kako spojit`)...Ne možemo vam reći što vas čeka jer to ni mi ne znamo, ali nadamo se kul ekipici, iću i piću.

Da ne bi stalo na tome i da nam se developeri ne zavuku svak` u svoj kut, organizirat ćemo i dva panela.

Kako to obično biva krećemo od početka pa će prvi panel pokušati, a nadamo se i uspjeti (zato ih i plaćamo), dati odgovor na pitanje „Kako do prvog posla u IT-u?". Tu je računica jasna - očekujemo da razriješi upitnike početnicima, na prvom mjestu studentima, ali i ekipi na raskršću života (ne odazivaju se na bumeri! ) koji razmišljaju o promjeni kursa.

Kroz 20-minutni panel odgovore će zasigurno dati Petar Garžina (Cognism), Krešimir Marnika (Teched) i Ante Miočić (Alfatec). Kažu da znaju odgovore na neka pitanja pa smo im odlučili dati priliku. Dečki su već neko vrijeme u industriji, a dobro poznaju i lokalnu IT scenu pa nam ne preostaje drugo nego povjerovat` im.

Nakon njih gentlemenski slijede cure koje žele reći kako je njima u IT industriji i jesu li konačno dobile jednake plaće. Tu računamo da će možda i reći kolike su, kad su već svi rekli TABU-u pa možda padne i neki chick(en) fight.

Aaa, sada dolazite je li?

Temu ste pogodili: „Žene u IT-u", a cure su Helena Mikulandra (WOD Software), Helena Kolega (HIA) i Ana Zujić Šare (OTP Banka).

Kako su već komunicirali, iza inicijative ZadarConnect stoji udruga Zadar Developers Hub koja će ovu priliku iskoristiti za predstavljanje i najavu budućih meet-upova, radionica, edukacija i sl. kako bi osnažili lokalnu zajednicu, privukli zainteresirane da sudjeluju u praćenju novih tehnologija, umreže se i surađuju.

Cilj je prestići Split u roku od godinu dana. - poručili su iz Udruge.