Mesari iz jedne lokalne klaonice našli su lagan način kako se riješiti otpada kojega ne mogu samljeti i prodati čak ni u ćevapima i kobasicama: pobacali su ga u jamu na području Kruševa i ostavili na milost nemilost bakterijama koje bi se tu mogle častiti mjesecima.

Slučaj je međutim došao do policijskih službenika Policijske postaje Benkovac-Obrovac, koji su proveli kriminalističko istraživanje te otkrili kako iza kaznenog djela protiv okoliša stoje trojica hrvatskih državljana, zaposlenika mesnice, u dobi od 52, 37 i 24 godine. Njih se sumnjiči da su 22. svibnja 2023. godina u poslijepodnevnim satima na području mjesta Kruševo protivno propisima odložili klaonički otpad u vrećama.

- Policijski službenici su na mjestu događaja obavili očevid te se nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja protiv osumnjičenih nadležnom državnom odvjetništvu u Zadru podnosi kaznena prijava u redovnom postupku zbog kaznenog djela Ugrožavanje okoliša otpadom, navode u zadarskoj policiji.

O događaju će biti obaviješteni državni inspektorat i lokalna samouprava, koji će morati pronaći način kako, o trošku počinitelja, izvaditi klaonički otpad iz jame i propisno ga zbrinuti.