Iz Gradske uprave stiglo je „priopćenje gradonačelnika Branka Dukića vezano uz korištenje javne površine", u kojemu se navodi kako jutros nije bilo potrebe za najavljenom akcijom uklanjanja komunalne opreme, jer su je vlasnici sami odlučili ukloniti.

Jutros je naime vlasnik najeksponiranijeg kafića Mimoza Branko Bungur sam uklonio stolove kad su komunalci došli u akciju. Gradonačelnik je zatim poslao priopćenje pozivajući i druge da slijede ovaj primjer, ne znajući da su u međuvremenu svi vraćeni.

- Prošli tjedan na kolegiju gradonačelnika predstavljene su ključne izmjene koje se odnose na korištenje javne površine na području MO Poluotok. Od uvođenja dvogodišnjeg moratorija na zakup novih javnih površina, uvođenja markacija svih javnih površina pod zakupom, povećanja cijena zakupa, do smanjenja postojećih javnih površina pod zakupom zbog zaštite javnog prostora u staroj gradskoj jezgri za potrebe građana.

Gradonačelnik Dukić je najavio kako će se ovaj tjedan nastaviti akcija uklanjanja opreme s javne gradske površine, razne reklame i ugostiteljska oprema koja je postavljena bez dozvole.

Za danas je bila planirana i najavljena nova aktivnost komunalnih službi na uklanjanju nelegalno postavljenog ugostiteljskog inventara na javnim površinama.

Jutros su neki vlasnici tog inventara odlučili ukloniti ih sami. Nadam se kako će i svi ostali koji trenutno nelegalno koriste javne površine postupiti na isti način.
Ostajemo odlučni u zaštiti javnog prostora, kontrole će i dalje biti svakodnevne, provedba zakona i gradskih odluka bit će jednaka za sve, stoji u priopćenju.

Nije još stiglo biti ni objavljeno kad su gosti kafića već pili svoju kavicu na spornim mjestima...