Zagrebačka agencija za nekretnine RD CONCEPT d.o.o. kupila je garažu ispod stambenog kompleksa u Murvičkoj ulici za 410.374 eura, odnosno nešto više od 3 milijuna kuna. Na dražbi koju je Financijska agencija raspisala u stečajnom postupku nad tvrtkom Centar, agencija u vlasništvu Zagrepčanina Tomislava Rosića jedina je pokazala interes te dala minimalnu ponudu potrebnu za kriterije dražbe.

Podsjećamo, procijenjena vrijednost 70 parkirališnih mjesta, od kojih se dio nalazi u zajedničkoj garaži, dio u natkrivenom, a dio u nenatkrivenom dijelu okoliša, bila je 4,1 milijuna ljudi. Odlukom vjerovnika sva mjesta ponuđena su u paketu po početnoj cijeni od 3 milijuna kuna, odnosno tri četvrtine vrijednosti, dok je još nekoliko mjesta u prodaju stavljeno odvojeno. Još uvijek nije poznato kako novi vlasnik namjerava gospodariti ovim prostorom.

Nakon što RD CONCEPT uplati preostali dio kupovnine, vlasništvo će biti upisano u zemljišnu knjigu te izbrisani tereti na nekretninama. Prikupljenim novcem podmirit će se potraživanja razlučnih vjerovnika, među kojima je najveći država, odnosno Porezna uprava.

Stečajni postupak nad tvrtkom Centar se nastavlja, a s njime i sporovi i kaznene prijave oko toga tko je kriv za propast tvrtke preko koje je sagrađeno stambenom naselje.