Gradonačelnici Zadra imaju ekskluzivno pravo dodijele kadrovskih stanova, a novinari legitimno pravo javnog propitivanja te odluke.

Tek iz treće smo dobili odgovor na pitanje tko su korisnici kadrovskih stanova.

Za potrebe Opće bolnice Zadar - Ivan Bačić, Ćurković Majda, Ivana Marić,
Za potrebe Sveučilišta u Zadru - Gluščević Smiljan, Hilje Emil, Antonija Mlikota
Za potrebe MUP-a - Bulić Ljiljana, Kovač Mile, Barišić Gojko
Za potrebe Kuglački klub Zadar - Luka Ukalović
Za potrebe Jedriličarskog kluba USKOK - Karlo Krpeljević.

Stanovi koji se dodjeljuju osobama koje predstavljaju nužni kadar, cijeneći rezultate rada i značaj rada, a koji ispunjavaju za to posebno utvrđene uvjete, navodi se u obrazloženju kriterija. Ovaj popis pokazuje zbog čega se novi rektor Josip Faričić zahvalio Gradu na dodjeli tri kadrovska stana. Već smo pisali o tome da je arheolog Smiljan Gluščević koji se do sada vodio pod Arheološki muzej iz kojeg je otišao u mirovinu, sada ispao kadar za potrebe Sveučilišta. Istina je da on kao umirovljenik radi u privatnoj firmi.

U gradskoj upravi su posljednju reviziju tzv. kadrovskih stanova uradili na medijski pritisak i informacije iz MUP-a kojima je ustanovljeno da kadrovski stan u centru grada koristi policajac koji je otišao u mirovinu i promijenio adresu. Za razliku od Grada Splita gdje je nedavno ukazano na mnoge zloporabe kadrovskih stanova i to od strane poznatih, u Gradu Zadru se stambeno kadroviranje i dalje događa po nedefiniranim kriterijima.

Tako će vjerojatno biti i za novih šest stanova koje će Grad Zadar kupiti u zgradi POS-a na Crvenim kućama za "potrebe Opće Bolnice Zadar i Sveučilišta u Zadru.

Na novinarski upit o tzv. kadrovskim stanovima, iz Grada Zadra su u prethodnom odgovoru naveli kako su "najmoprimci-korisnici kadrovskih stanova u vlasništvu Grada Zadra gotovo istom broju nepromijenjeni u odnosu na podatke od prošle godine koje već imate". Jedina promjena koja se u međuvremenu dogodila jest da je prof. Jozo Rogošić vratio kadrovski stan, kojeg je imao u najmu kao kadar Sveučilišta u Zadru, a drugi stan je dodijeljen prof. Antoniji Mlikoti, također s osnova kadra značajnog za rad Sveučilišta u Zadru, službeno je očitovanje Grada Zadra na upit o korisnicima kadrovskih stanova.