Državni inspektorat dobio je pojačanje u zaposlenju još jedne građevinske inspektorice, diplomirane inženjerke građevine koja je došla iz Splita.

Građevinska inspekcija jedna je među najtraženijim inspekcijama koje stižu prijave građana ili drugih službi, uglavnom komunalnih redara. Prijave redara nemaju nikakve veze s amandmanom Enia Meštrovića prema kojem redari  dobivaju novi posao prijave bespravne gradnje već se to uglavnom događa po medijskim objavama.

Ovih dana je inspekcija zaustavila bespravno postavljanje konstrukcije ugostiteljskog objekta na prostoru TIZ-a ali nisu stavili traku. Uređenje je nastavljeno ovaj vikend.

Doznaejmo kako je inspekcija intervenirala i kod rušenja nosivog zida u jednom od Pet nebodera. Inspekcijska traka postavljena je prošlog petka na ulaz ilegalnog gradlišta uz Impact centar. Tim su prekinuti radovi na gradnji ceste uz Put Stanova od strane investitora čiji je osnivač Država.

Prije toga su zatvorili gradilište uređenja kavane Branimir čiji je investitor ispunio sve zakonske uvjete koji su utvrđeni u inspekcijskom postupku. U javnom prostoru, građevinska inspekcija se uglavnom bavi ostakljenim ugostiteljskim terasama te se očekuju nova rješenja za njihovo uklanjanje. Takvo jedno rješenje doneseno je za staklenik na prostoru novog stambeno-poslovnog kompleksa Tvornice kruha.