Grad Zadar raspisao je danas natječaje za najam dva stana na području grada Zagreba i jedan u Splitu. Radi se o ispunjavanju zahtjeva Nezavisne liste Enija Meštrovića, koja je tražila da se za smještaj roditelja teže bolesne djece koja se liječe izvan Zadra, doduše, kupe stanovi u Splitu i Zagrebu. Međutim, gradska uprava iz formalnih razloga to nije mogla provesti te je predložila kompromisno rješenje - dugoročni najam stanova.

U Splitu se u najam traži stan površine minimalno 75 m2 i koji se sastoji od barem tri spavaće sobe, kuhinje, blagovaonice, dnevnog boravka i WC-a te je u potpunosti useljiv, a ukupni iznos najamnine stana ne prelazi iznos od 1.500 EUR-a mjesečno.
Pozivaju se vlasnici stanova na području Splita i Zagreba, koji žele stanove u svome vlasništvu dati u najam Gradu Zadru, da ispune obrazac za iskazivanje interesa koji čini sastavni dio ovoga javnog natječaja i dostupan je na web stranicama grada Zadra. Ugovor se sklapa na razdoblje od najmanje pet godina, ali može i za duže vremensko razdoblje od navedenog.

Bude li Grad plaćao stanove po maksimalnoj cijeni, u pet godina za smještaj roditelja potrošit će 270.000 eura.