Gradonačelnik Branko Dukić jutros je najavio razmatanje dviju ponuda pristiglih za sudjelovanju u preoblikovanju HNK Zadar. Predsjednica kluba Iva Bokanović ranije je najavila kako se radi o kanadskim i australskim poduzetnicima, koji su dali obvezujuće ponude, a grad bi trebao odlučiti s kime bi išao u partnerstvo, budući da je kao zalog dao pozajmicu klubu od 2,5 milijuna kuna.

- Imali smo prezentaciju ponuda, idućeg tjedna bit će prezentacija vijećničkim klubovima. Cijeli proces mora biti transparentan. Do kraja tjedna analizirat ćemo ponude i organizirati sastanak s vijećnicima, najavio je Dukić.

Nije iznosio detalje o ponudama, koje su, kako neslužbeno doznajemo, usmjerene prema tome da bi grad financijski servisirao mlade uzraste, a vlasnici bi preuzeli obvezu za seniorsku momčad, što uključuje naravno i raspolaganje novcem od mogućih transfera. S obzirom da je klub u četvrtom rangu natjecanja, vjerojatno će proći neko vrijeme dok ta ulaganja dobiju povrat.

- Gradu je u interesu da ima određeni postotak u klubu, ciljamo na oko 25 posto, najavio je Dukić.

S obzirom da je gradski ulog 2,5 milijuna kuna, nije teško izračunati da bi investitor morao u startu uložiti milijun eura kapitala.