Strukovna škola Vice Vlatkovića u subotu 27. svibnja organizira Strukovni sajam na temu „Promocija strukovnog obrazovanja kroz primjenu električnih vozila i robotike u sektoru strojarstva". Sajam će se održati na parkingu s lijeve strane gradskog mosta kod glavnog ulaza u Grad, (Nova Vrata) s početkom u 10.00 sati.

Cilj je podizanje svijesti roditelja, učenika te svih građana o viziji i mogućnostima primjene i korištenja električnih vozila i robota u sektoru strojarstva.

Ovaj sajam je jedna od aktivnosti projekta „Budi spreman i kompetentan!" te će kroz zanimljiva predavanja i izlagače, sektor strojarstva biti predstavljen učenicima, njihovim roditeljima i svim zainteresiranim građanima.

Okupit će se renomirani izlagače s atraktivnim hibridnim/električnim vozilima među kojima su: Aviacars, Opel Mitrović, AC Zadar, Trofej auto, KIA AC Perović, Inej autocentar, M.T.A. THOMAS, Perfekt auto, Auto Hrvatska Automobili, Peta Brzina i Tesla Hrvatska.

Posjetitelji će imati prilike ući u svijet električnih i hibridnih automobila.
U dogovoru s predstavnicima iz tvrtke Tesla Hrvatska, zainteresiranima će biti omogućena probna vožnja u trajanju 20 tak minuta.

Organizatori s ponosom najavljuju Natanaela Petrova, uspješnog mladog čovjeka i bivšeg učenika Strukovne škole Vice Vlatkovića u Zadru. Riječ je o poznatom zadarskom automobilistu, koji u tom sportu niže uspjeh za uspjehom vozeći „ svoju malu plavu", tj. Zastavu 101, prilagođena i prerađena za automobilske utrke s kojom savladava prepreke i postiže rezultate.

Osim izlagačkog dijela vozila, sudionici će imati prilike sudjelovati na dvama predavanjima u Kneževoj palači od 11 do 12 sati.

Prvu temu „ Budućnost robota" predstavit će Ante Medić, direktor startupa Pulsar Labs za razvoj elektroničke opreme.

Drugu temu „Pametna bova i Antarktika" predstaviti će Lovro Valčić, osnivač i direktor razvojno-istraživačkog instituta „Bruncin", koji sudjeluje u istraživanju polarnih krajeva, čija tvrtka proizvodi sofisticirane senzore i sustave za istraživanje leda.

Za cjelokupnu dobru atmosferu sajma pobrinut će se DJ.