Muškarac iz zadarske okolice osuđen je na uvjetnu zatvorsku osudu od sedam dana zbog prijetnji koje je putem društvenih mreža uputio svom sinu i bivšoj supruzi.

Kako se navodi u presudi Općinskog suda u Zadru, on je u svibnju 2019. godine sa svog Facebook profila poslao poruku svom sinu (tada 15-godišnjaku): „Je.. mater tebi i njoj, je.. vam sjeme retardirano, gonite se u isto iljada pi... materini, kurvetino jedna stara ofucana, nemoj nikad više da mi se javiš smrade jedan prokleti i ti i tvoja mama, nemoj da ti uši te izvučem đubre pokvareno, znači ja moram sve ostaviti radi tebe, otkaz dati da bi tvoja mama pravila osobnu, nećeš je dobiti dok sam ja živ, a sad ću tužiti i nju i pravnika tog, biće mu je popušila pa će on meni tako, prokletnici jedni, srami se!".

Istog dana nešto kasnije sa profila svoje sadašnje supruge na profil svoje bivše supruge poslao poruku sadržaja: „Što je droljo, šta ti nije jasno, još jednom mi dođi na oči, prijavi me sad slobodno, idem odma u policiju, di god da te vidim batina ćeš dobiti".

Bivša supruga rekla je da ju je nekadašnji muž više puta zastrašivao, da ga je prijavljivala za nasilje u obitelji, za koje je bio i kažnjavan. Misli da je povod ovih poruka bio to što je njihovom sinu trebao njegov potpis kao roditelja da bi mogao prijaviti adresu prebivališta i da bi dobio osobnu iskaznicu, kako bi mogao ići na izlet sa školom te je on konačno to potpisao u Centru za socijalnu skrb, nakon više pokušaja.

Kako je svojim porukama izazvao povredu dostojanstva i uznemirenost, osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od sedam dana.