Postoje li u Zadru gađani "nedvojbenog javnog morala i iznimnog ugleda"? Vjerojatno postoje, ali očigledno ne i oni koji bi svoju etičnost stavili u službu rada u Etičkom povjerenstvu u Gradskom vijeću.

Grad Zadar raspisao je naime jutros treći ponovljeni poziv za formiranje radnog tijela koje sudjeluje u procesu prigovora na Kodeks Gradskog vijeća. Otežavajuća okolnost je činjenica da ovaj „posao" nije plaćen, pa oni koji bi mogli biti relevantni kandidati nisu zainteresirani. Na prvi poziv prošle godine javio se samo jedan kandidat, tijekom ove još dva, što nije dovoljno za sastavljanje Etičkog povjerenstva, koje broji pet članova.

Prijave se podnose do 24. lipnja 2023. godine, nakon čega će Odbor za izbor i imenovanja razmotriti sve podnesene prijave te predložiti Gradskom vijeću imenovanje predsjednika i četiri člana Etičkog povjerenstva. Oni koji su se javili u prva dva kruga ne trebaju ponovno podnositi zahtjev, jer automatski ulaze u razmatranje s prijavama koje će pristići po novom pozivu.