Predstavnici Obrtničke komore Zadarske županije, predvođeni predsjednicom Vesnom Parić, posjetili su danas grad Obrovac, poplavljeno područje kako bi dobili izravan uvid u situaciju na terenu.

Predsjednica Vesna Parić razgovarala je pojedinačno sa svakim obrtnikom čiji poslovni prostor se nalazi na području središta Grada te su stradali uslijed vodenog vala i poplave. Jezivi prizori ove elementarne katastrofe, potaknuli su da se ukaže na mogućnosti koje može pružiti Obrtnička komora kako u financijskom smislu, a također i kroz pomoć svojih članova - obrtnika bilo u materijalom pomoći i bilo u pružanju zanatskih usluga.

Prema izjavama oštećenih obrtnika, pomoć svojih kolega kroz materijalne i zanatske usluge bila bi daleko dobrodošla od same financijske pomoći. Naime, prema riječima obrtnika, na ovom području najveći je problem nedostatak radne snage koji je sada neophodan za što brže saniranje nastale štete. Obrtnička komora Zadarske županije u narednom periodu poduzet će mjere pomoći sukladno svojim financijskim mogućnostima te pozivom prema svojim članovima za humanitarnom odazivu.