Kad Neno Belan nešto „nanjuši" i uplete se producentski u cijelu priču od samog početka, to nešto svakako govori. „Nešto je čudno među nama" prvi je singl benda, koji dolazi iz Zadra, a dosad je uspješno plivao pop i rock vodama, ali kao cover bend. 

Na glazbi i stihovima radio je njihov sugrađanin Rudolf Dvorski, autor koji se istaknuo u radu na pjesmama Ivice Sikirića Iće, klape Cambi i mnogih drugih.

- Prvi korak našeg rada na pjesmi bio je obilježen time da smo išli upaliti računalo odlučni krenuti u ozbiljan rad, a računalo nije htjelo upaliti. To je sigurno bio nekakav znak rekla je Lucija te nadodala - Pjesma je pokrenula niz priča u našem bendu, od mog osobnog zanimanja za rad na pjesmama, zajedničkog rada benda pa do nastanka našeg malog privatnog studija Z.

Za kraj, pridružio se Neno Belan, kao producent i aranžer, a nije skrivao svoje oduševljenje zadarskim bendom te je naglasio kako vjeruje da će se uspješna suradnja i nastaviti. A to nije mala stvar, zar ne?

Spot je osmišljen i realiziran u „radionici" Pink Noise. Lucija se pobrinula za scenarij, Marino je bio s kamerom u rukama, a svi zajedno su realizirali cijelu priču. Spotom su prenijeli ono o čemu pjesma govori - zadnjim trenutcima romantične veze. Odlazak na put glavne protagonistice, koju glumi Lucija, simbolizira odlazak od voljene osobe i patnju, ali ostavlja tračak nade da će biti bolje. Priprema na odlazak je ujedno i skupljanje hrabrosti. Hrabrosti i puno rada je trebalo i bendu kako bi realizirali sve zamišljeno te publici predstavili svoj singl prvijenac.

Pink Noise je osnovan 2018. godine u Zadru, a prva trojka, koja je i danas osnova grupe, su bili brat i sestra Lucija (vokalistica) i Roko Marcelić (gitara) te Renato Zafranović Zafra (bubnjevi). Ime Pink Noise su odabrali pošto su imali još jednu vokalisticu te su žene bile najisturenije. Uslijedili su nastupi u Zadru i okolici, a kao i mnoge, pandemija ih je na neko vrijeme zaustavila u ostvarivanju ciljeva. U proljeće 2022. formirana je današnja postava banda, pridružuju se basist Marino Brkljača i Zafrin sin Adriano Zafranović kao drugi gitarist. Prijateljske i obiteljske veze, pa tako i zajednička ljubav prema glazbi, a posebice pop-rocku, ono su što čini Pink Noise.