U ponedjeljak, 22. svibnja u10 sati na Trgu pet bunara otvorit će se zadarski STEM tjedan koji se održava u sklopu projekta „darZa sySTEM - STEMiziraj se!".

STEM tjedan je zamišljen kao središnja aktivnost za popularizaciju STEM vještina i znanja za djecu i mlade svih uzrasta, ali i za sve građane grada Zadra. Uz bogat program, na preko 40 radionica i aktivnosti kroz 7 dana, moći će se vidjeti na koji način se mogu koristiti znanja i vještine iz STEM područja, s ciljem promocije, popularizacije i približavanja STEM-a široj javnosti.

STEM tjedan će uvodnim govorom otvoriti gradonačelnik Grada Zadra, Branko Dukić, a nakon toga slijedi panel „Prepoznavanje i poticanje darovitosti kod djece kroz STEM", na kojem će sudjelovati: ravnateljica Dječjeg vrtića Sunce Mirjana Miočić, pročelnik Upravnog odjela za odgoj i školstvo Grada Zadra Josos Nekič, prorektor za strategiju razvoja i izdavaštvo na Sveučilištu u Zadru Josip Faričić i predsjednik Udruge za robotiku, inovativnost i kreativnost „Robotic" Anto Marjanović.

Više o samom projektu „darZa sySTEM - STEMiziraj se!" možete pronaći na https://stemrobotic.hr/.