NOVO

Zadarska policija izvijestila je kako su tijekom košarkaške utakmice Zadar - Dinamo, zbog počinjenja prekršaja iz čl. 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, privedene dvije osobe, 32-godišnjak koji će danas uz optužni prijedlog biti prepraćen na Kazneno-prekršajni odjel Općinskog suda u Zadru te 34-godišnjak protiv kojeg će bit podnesen optužni prijedlog i zbog počinjenog prekršaja iz čl. 14. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Utakmicu je pratilo oko tisuća navijača, od kojih 60 navijača gostujuće momčadi. Policijska uprava zadarska je organizirano provela prihvat gostujućih navijača, kao i njihov povratak. Osim navedenog, nisu zabilježena druga značajnija narušavanja javnog reda i mira, nije bilo ozljeđivanja osoba, kao ni oštećenja imovine.

RANIJE

Utakmica Zadra i Dinama sinoć je imala zanimljiv navijački dekor, budući da je na utakmicu stigla skupina od pedesetak Bad Blue Boysa, koji od promjene imena prije dvije godine nekadašnji Rudeš doživljavaju svojim klubom. Kako se to već radi u domaćim utakmicama visokog rizika, oni su na utakmicu uvedeni u drugoj četvrtini, a budući da je Zadar baš u tom dijelu utakmice napravio veće vodstvo, ostatak utakmice protekao je u standardnoj razmjeni nježnosti na temu Sjevera i Juga.

Međutim, prije dolaska organizirane skupine u zaštićeni koridor ušao je jedan navijač, skinuo se gol do pojasa, provocirajući zadarske navijače po principu „jedan protiv svih". U jednom trenutku ga je atmosfera ipak „odnijela", pa je skinuo gaće i Zadranima pokazivao spolovilo, uz prigodnu gestikulaciju.

Policija je odmah reagirala, uhvatila ga i prepratila kroz izlazna vrata Višnjika, tako da je rezultat doznao tek u policijskoj postaji. U PU zadarskoj potvrdili su nam incident, a okolnosti će objaviti tijekom jutra.

Tijekom utakmice zabilježen je još jedan incident, kada se jedan od navijača iz štićene skupine zaletio prema Tornadu kako bi se valjda fizički sukobio s njima. Službenici policije i zaštitari zaustavili su ga na pola puta te, također uz izmjenu nježnosti, sproveli izvan dvorane.