Nakon što su objavili natječaj za jedno mjesto na kojem će se prezentirati i prodavati brodski izleti, Grad Zadar danas je objavio natječaj za još jednu lokaciju na Branimiru.

Tamo je više mjesta na kojim su štandovi u punom pogonu. Ipak, natječaj je objavljen za mjesto broj 3. U Gradu Zadru to i dalje tretiraju kao javnu površinu, iako je građevinska inspekcija u slučaju ugostiteljske terase utvrdila da se radi o pomorskom dobru. Turisthotel je kao takav dobio koncesiju za svoju terasu.

U svakom slučaju, radi se o zakupu javne površine od četiri kvadrata do kraja listopada. Početna cijena za cijelo razdoblje je 3.318,07 EUR-a. Početkom travnja Grad Zadar je za istu namjenu objavio natječaj o zakupu javne površine u kojem je za atraktivnu lokaciju uz most na površini od 4 kvadrata stavio početnu cijenu od 663,61 eura.

U tom natječaju naveden je isti iznos jamčevine, kao i u ovom aktualnom natječaju. Očito da je netko u Odjelu za gospodarenje gradskom imovinom pogriješio ili se radi o nemilom pogodovanju za zakupninu koja je pet puta manja na lokaciji uz Most od one na Branimiru.