„Sigurno u prometu" je prometno-edukativna akcija Hrvatskog autokluba, tijekom koje se obučavaju i natječu učenici osnovnih škola u dobi od 10 do 12 godina, u poznavanju teorijskog dijela prometnih i sigurnosnih pravila. Isto tako i u vještini upravljanja biciklom na vježbalištu s točno utvrđenim sadržajem, što je praktični dio.

Ove godine održava se 29. državno natjecanje, u periodu od 23. do 26. svibnja u OŠ Zadarski otoci na Bilom Brigu. Organizator je Hrvatski autoklub u suradnji Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa i Agencijom za odgoj i obrazovanje. Sudjeluju ekipe iz svih županija i Grada Zagreba. Svaku županijsku ekipu čine četvero učenika (dvije djevojčice i dva dječaka) te dva mentora. Testove za državno natjecanje i elemente na vježbalištu priprema i određuje Hrvatski autoklub. Vrednovanje rezultata propisano je odredbama istoga Pravilnika.

Sudionici natjecanja bit će smješteni u TN Zaton, a samo natjecanje će se odvijati u OŠ Zadarski otoci.

Organizatori pozivaju na svečano otvorenje u Školi, koje će biti u četvrtak u 9 sati.

Početak natjecanja predviđen je za 09:30 sati, a završetak oko 13:00 sati.
Raspored za natjecatelje: srijeda, 24. svibnja (teorijski dio), četvrtak, 25. svibnja (praktični dio). Više informacija na službenim stranicama.