- Ne možemo odahnuti. Opasnost nije prošla. Znamo da rastu vodostaji. Obrovac je kritična točka i dogodila se poplava kakve do sad nije bilo. Prati se situacija. Ali ja sam se uvjerio da sve sastavnice civilne zašite rade sve što je moguće. Ja ih zahvaljujem. Ako bude trebalo angažirat ćemo i dodatne snage, kazao je ministar unutrašnjih poslova u Obrovcu, objašnjavajući situaciju i konfiguraciju do nikad viđenog dizanja Zrmanje i poplave.

Vodostaj Zrmanje u Obrovcu je dosegao nikad viđena 302 centimetra. 
Ministar je nakon ranojutarnjeg obilaska Obrovca na Twitteru objavio da je noć u poplavljenom Obrovcu protekla bez novih većih problema, nema ozlijeđenih osoba, a žurne službe sprječavaju štetu i brinu o sigurnosti građana. 

"Unatoč zabrinutosti zbog nepovoljne vremenske prognoze, noć u Obrovcu je protekla bez novih većih problema", napisao je Božinović na Twitteru.

Njega je dočekao uz župana Božidara Longina i gradonačelnik Ante Župan. 

Odmuljivanje dna i podizanje zaštitnog zida bili su tema novinarskih pitanja. Zid podignut krajem 80-tih i odmuljivanje dna nisu, prema riječima ministra Božinovića, dovoljni u odnosu na klimatske promjene. Nekad su stari ljudi gradili kuće na visinama, podsjetio je Božinović govoreći o potrebi prilagodbe novim pojavama.

- Iz Hrvatskih voda napravili su geološku podlogu i na ovoj lokaciji trebat će više aktivnosti. S jedne strane čišćenje dna od pijeska i mulja, s druge strane i podizanje zida što je jeftinije nego čistiti dno. Ali ako nećemo odmuljivati Zrmanju pitanje je gdje ćemo završiti s tim zidovima u visini

Ova se nije mogla predvidjet, a druga naša zamka je bila uvjerenje da je ovaj protupoplavni zid dovoljan, ali voda se ipak prelila preko njega. Taj val se dogodio u jednom danu, kazao je gradonačelnik Župan zahvaljujući stožeru i građanima Obrovca. Pripremljeno je 2000 vreća, ali trebalo je više, tako je Župan analizirao  povijesnu poplavu Obrovca.

Župan je podsjetio na pokušaj odmuljavanja prije 17 godina. Grad je angažirao jedan brod koji se, eto, pokvario.

 S pijeskom iz korita Zrmanje prije toga se izgradilo pola Zadra, podsjetio je gradonačelnik Obrovca kojeg jučer nije bilo vidjet u potopljenom gradu.

Vlada RH obećala je pomoći, a župan Božidar Longin najavio je proglašavanje elementarne nepogode dok se neizvjesnost u Obrovcu nastavlja. Sreća u nesreći je da u samom zapuštenom centru žive dvije obitelji koje su evakuirane.