Izlijevanje Zrmanje odrazilio se na vodoospkrbu visokih zona Zadra, u kojima su stanovnici jučer doživjeli šok kada su otkrili da nemaju vode.

Špine su suhe već drugi dan, a pritužbe stanovnika Bilog Briga, najvećeg zadarskog kvarta, koji broji i preko 10 000 stanovnika, sve je više.

Naime, Vodovod Zadar je na toliki broj ljudi dovezao tri omanje cisterne sa pitkom vodom na tri lokacije, koje je dao MO Bili Brig. Dvije su raspoređene u Ulici Sv. Marije 39 te Put Biliga 47. Treća lokacija, ona ispred OŠ Stanovi, niti ne spada na Bili Brig.

- Ispada da smo u ratu imali više cisterni za pitku vodu u kvartu. Ako je ovo spremnost Vodovoda Zadar za izvanredne situacije, onda direktor i još njih zaslužuju trenutni otkaz. - izjavio je ogorčeni čitatelj.

Dokad će trajat ova agonija proizašla iz neočekivane i izvanredne situacije, ne zna se. Stanovnici su primorani snalaziti se za vodu, a neki su čak i rezervirali pakete pakirane vode u kvartovskoj trgovini, koja je već obnavljala zalihu.

Voda u plastici obilnija je nego ona u cisterni, a svakako i privlačnija, s obzirom na rđavi izgled cisterne koja je bila na Put Biliga. Također, s obzirom na cijenu kupovne vode, osim špina, mogao bi se isprazniti i džep očajnih stanovnika. Nimalo laka situacija, koja zahtjeva neko bolje rješenje i to čim prije.