Nakon što se manifestacija Dani otvorenih kušaonica prethodne dvije godine pokazala kao puni pogodak, Turistička zajednica Šibensko-kninske županije odlučila je ponovno omogućiti svim gurmanima da 19. i 20. svibnja uživaju u nenadmašnim okusima šibenskog i kninskog kraja. Ukoliko ste ljubitelj finih domaćih vina, ovo je idealna prilika da upoznate lokalne proizvođače jer ćete imati priliku posjetiti čak 15 vinarija te isprobati brojna ukusna kvalitetna vina i rakije.

Dnevna ulaznica može se kupiti po cijeni od 25 eura, dok ulaznica za dva dana košta 45 eura. Cijena ulaznice odnosi se isključivo na organizirani prijevoz, a za individualne posjetitelje odlična vijest je da ove godine direktno u vinarijama tasting će biti po promotivnim cijenama odnosno 50 posto povoljniji. Svi posjetitelji manifestacije dobit će mapu područja s označenim kušaonicama i važnim informacijama.

Ulaznice s uključenim prijevozom su ograničene, a možete ih nabaviti preko agencija Magtours te Šibenik plus, a linkove pronađite na web stranicama Visit Dalmatia Šibenik.

Vina možete kušati na dvije rute, plavoj i na zelenoj. Na plavoj ruti obilaze se vinarije na području Pirovca, Tisnog, Vodica, Jadrtovca te Primoštena, dok se zelenom rutom obilazi unutrašnjost županije od Skradina, Plastova, Drniša, Oklaja do Knina.

- Različitost klime, reljefa i kvalitete zemlje daje mogućnosti za uzgoj različitih sorti vinove loze. Na ovom relativno malom području uzgajaju se i babić i debit. Preferirate li autohtone ili internacionalne sorte, suha vina ili slatke prošeke, raritetne pjenušce od babića ili maraštine, opole od lasine ili plavine, ovdje sigurno možete pronaći svog favorita ili otkriti nekog novog - poručuju organizatori.
Zabilježite datume 19. i 20. svibnja u svojim kalendarima i dođite na putovanje okusima Šibensko-kninske županije!

Više informacija saznajte na Facebook, Instagram ili Web stranicama Turističke zajednice Šibensko-kninske županije.