Sve operativne snage na čelu sa Stožerima civilne zaštite Gračaca i Obrovca te predstavnicima Službe civilne zaštite Zadar i mještanima čine maksimalne napore u obrani od poplave. Predsjednica Stožera civilne zaštite Općine Gračac Nataša Turbić kaže kako je u fokusu zaštita ljudskih života.

- Općinski stožer aktivirali smo jučer oko 13 sati, kada se počela nakupljati voda u novom naselju br. 2. S obzirom na situaciju od prije nekoliko mjeseci to nam je bio alarm da moramo dignuti sve snage, operativci su izašli na teren i počeli s aktivnostima. Nakon novih padalina počela je bujati rijeka Otuča, koja se izlila iz korita i poplavila područje naselja Žabarica.

Još uvijek se utvrđuje broj kućanstava koji je poplavio. Stožer stoji na raspolaganju za evakuaciju onima kojima je ona potrebna, te je do sada evakuirano pet obitelji, odnosno 15 osoba. Posebno su agilni zadarski HGSS-ovci, koji su ponudili pomoć ljudima u izvlačenju iz poplavljenih područja, ali i spasili jednog psa kojemu je prijetilo utapanje.

Na terenu su i zadarski župan Božidar Longin i županijske službe koje utvrđuju razmjere ove prirodne katastrofe.