NOVO

Iz zadarskog Vodovoda jutros su izvijestili kako je uslijed izlijevanja rijeke Zrmanje na području grada Obrovca poplavljeno kompletno glavno crpilište - Crpna stanica Dolac, zbog čega je ista isključena iz elektroenergetske mreže, a što je izazvalo poremećaje u vodoopskrbi na vodoopskrbnom području Vodovoda d.o.o., Zadar.

Na dijelu vodoopskrbnog područja Vodovoda d.o.o, Zadar - od CS Dolac na Zrmanji u Muškovcima do Zadra- vodoopskrba će se odvijati otežano, dok će dio Visoke zone u gradu Zadru biti bez vode.

Na području Visoke zone grada Zadra bit će raspoređene cisterne sa pitkom vodom, a o lokacijama će se dalje izvijestiti putem medija.

Zbog obilne količine padalina voda će biti zamućena, a obavijest o mutnoći će se objaviti sukladno propisanim procedurama.

U Vodovodu d.o.o., Zadar već se provode radnje i u tijeku su radovi na otklanjanju poteškoća kako bi se, u što je kraće mogućem roku, uspostavila redovna vodoopsrkba, poručio je direktor Tomislav Matek.

RANIJE

Visoka zona Zadra iznad zaobilaznice, ali Plovanija i Bili brig, kao i sva prigradska mjesta u pravcu istoka - sinoć su ostala bez vode. Nažalost, prema informacijama iz Vodovoda, takvo će stanje potrajati cijeli dan, a možda i sutra.

- Zbog izlijevanja Zrmanje poplavljena je crna stanica u Muškovcima, iz koje se ovaj dio grada snabdijeva, trafostanica, transformatori i ostala oprema koja je potrebna za dopremu vode do grada. Pumpa je zbog više sile ugašena i moramo čekati povlačenje vode iz postrojenja. Nakon toga slijedi sušenje opreme i uspostava vodoopskrbe, rekao nam je jutros direktor Vodovoda Tomislav Matek.

Ostatak grada snabdijeva se iz rezervnog vodocrpilišta Bokanjačko blato i trebao bi funkcionirati, makar s manjim pritiskom. Tijekom dana Plovanija i Bili brig pokušat će se premostiti na njega kako bi stanovnici ovih dijelova grada dobili vodu.

- Za prvu ruku ćemo po kvartovima razvesti sve raspoložive cisterne, a čim se steknu uvjeti pristupit ćemo vodocrpilištu i osposobiti ga, kaže Matek.