Zadranin doc.dr.se. Bruno Ćurko predvodio je hrvatsku reprezentaciju srednjoškolaca na filozofskoj olimpijadi na kojoj je osvojena brončana medalja.

Zaslužio ju je maturant Ivan Petrić iz gimnazije Sisak.

Ovogodišnja 31. međunarodna filozofska Olimpijada održala se od 11.-14. svibnja 2023. u Olympiji (Grčka, https://www.ipo2023.org/ ). Sudjelovalo je četrdeset devet zemalja, odnosno točno 100 srednjoškolaca, koji su kroz nacionalne kvalifikacije stigli do Olimpijade. Ovogodišnja Filozofska olimpijada održala se na mjestu gdje su se „prave" Olimpijske igre održavale od 776. godine prije Krista do 393. nakon Krista, kad su nasilno prekinute. Samo stotinjak metara iznad antičkih sportskih borilišta, održano je ovo međunarodno misaono natjecanje.

Hrvatska redovito sudjeluje na ovoj međunarodnoj srednjoškolskom natjecanju od 2007. godine. Na Olimpijadi u Grčkoj sudjelovali su Ivan Petrić iz Gimnazije Sisak i Martin Vrbovčan iz Gimnazije Bjelovar. Uz učenike na Olimpijadi je sudjelovala Ivanova mentorica Marina Kasa (Gimnazija Sisak) i voditelj Hrvatske delegacije na IPO, doc.dr.se. Bruno Ćurko (Filozofski fakultet, Sveučilišta u Splitu).

Brončani Ivan Petrić potpomogao da Hrvatska na ovom ugledanom srednjoškolskom napravi još korak naprijed i ostane u gornjom dijelu liste najuspješnijih zemalja. U sedamnaest godina sudjelovanja Hrvatska je osvojila jednu zlatnu medalju (2019.), dvije srebrene medalje, tri brončane medalje, četiri medalje časti (4. mjesto) i jednu počasnu medalju (5. mjesto).