Gradska ugovorna firma jutros je po nalogu komunalnog redara postavila čunjeve kojima je s podignute rampe zaustavljeno parkiranje na plato ispred nekadašnjeg hotela Iž kojeg su novi vlasnici nanovo ozelenili.

Kako je SDP jučer bio potreban HDZ-u da izglasao Proračun, tako je gradonačelnik rekao kako je da, koliko je njemu poznato, taj zahvat nije napravljen s dozvolom te će se prostor morati vratiti u prvobitno stanje.

- Ja sam čovjek koji će svakom hotelu izaći ususret, ali ako je napravio na svoju ruku morat će vratiti nazad, rekao je Dukić kao da je on vlasnik Zadra i kao da ne postoji Komunalni red i zakoni. Kada smo Grad Zadar 5. svibnja pitali kako je regulirano parkiralište ispred hotela Iž, odnosno novog hotela, oglušili su se na novinarski upit.

Ali kada SDP-ov Radeta to problematizira, onda je reakcija iz Odjela za komunalne poslove brzinska. Ne čekaju oni kao Odjel za graditeljstvo dvije godine da se napravi studija pa projektna dokumentacija za gradnju podzemne garaže s 30-ak mjesta koji će vjerojatno biti dani nekim modelom koncesije ili javno-privatnim partnerstvom za potrebe hotela koji je zbog neriješenih parkirnih mjesta, dobio tek tri zvjezdice.