Prvi dan Gradskog vijeća (nastavak je danas u 14 sati) nije mogao proći bez teme radova i raskopanih prometnica u gradu zbog Aglomeracije. Vijećnika Antu Kolegu zanimalo je hoće li se do ljeta završiti radovi u Ulici Matije Gupca, koja vodi od Dikla prema Žmirićima.

- Za dosta ulica je rečeno kada će biti gotove, a ova je prošla ispod radara. S obzirom da je duga, bi li se mogla asfaltirati u fazama. Ostala su oštra kamenja, vozila teže prolaze pa se nasula prašina kako bi se ublažio prelazak preko toga kamenja. Sada imamo drugi problem, puno prašine koju neki zalijevaju ispred svojih kuća. Zna li se koje će ulice ostati raskopane?, pitao je Kolega.

Gradonačelnik Branko Dukić odgovorio je kako on dijeli sudbinu onih kojima se radi ispred kuća, a njegova ulica ostaje raskopana.

- Ulica prema Žmirićima je sigurno među prioritetima i treba biti gotova. Vjerujem da će do 15. lipnja problem biti riješen, rekao je Dukić.

Najviše je problema na Diklu, na koje je ukazala nezavisna vijećnica, Dikljanka Drita Dunatov.

- Ovo što se radi u Diklu je nenormalno, Rampada, Put Dikla, Matije Gupca, sve ceste koje su pristupne gradu su u problemu. Brže se stigne s Dikla do Splita nego do Zadra. Dragi građani, vozite 10 na sat, jer ćete odštetu dobiti samo privatnom tužbom! Ako se ne riješe problemi, imat ćete prosvjede ne na Diklu, nego u gradu. Predlažem da se za Diklo uvede neki mali trajekt, da ljudi mogu doći do grada za pola, a ne za četiri sata. Poznata je Dikljanska kletva: dabogda vam Pfeiffer bio izvođač ispred kuće, rekla je Dunatov, na što je Dukić odgovorio;

- Ta se kletva meni ostvarila.

Ispričao se građanima za kašnjenja, ali istaknuo i kako se projektom Aglomeracije rješava veliki problem.