Bez rasprave danas je usvojena većina proračunskih točaka na Gradskom vijeću kojem se odazvalo 17 vijećnika. Jedina točka o kojoj nije trebalo glasati bio je izvještaj gradonačelnika Branka Dukića za drugo polugodište 2022. godine.

Vijećnica Drita Dunatov je uz ispriku što njena primjedba nema veze s Dukićevim izvještajem, ispričala priču o njezinoj taxi vožnji do Dikla nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća.

- Pitala sam koliko će koštati. Rekao mi je da su ceste raskopane pa ne znaju koliko će doći. Kada su mi rekli 75, ja sam pitala čega, a on je rekao pa eura. U prosincu sam platila 120 kuna od Grada do Dikla, a ovo što mi govorite je bezobrazluk. Po kojoj cijeni naplaćujete? Pet eura. To znači 9,5 kilometra a ne 7 koliko stvarno jeste, bilo bi 45 eura. Platila sam i rekla mu: danas ste zaradili, a sutra ćete vidjeti hoćete li. Čak mi je gospodin predložio da ne izlazim u javnost s ovim jer će oni staviti posebnu cijenu za domaće i za ostale. U međuvremenu sam dobila informaciju da je do Zatona naplaćeno 140 eura. To je beskrupulozno. Takvi sramote naš Grad, ukazala je vijećnica  Dunatov.

Dukić je odgovorio da je i on čuo takvih podataka "kako se lihvarskim računima taksisti odnose prema svojim putnicima". 

- Žao mi je. Imali smo uređeni taksi sustav u Gradu Zadru, ali je u Državi uveden jedan liberalni pristup. Građani moraju pitati ime taksista i račune da možemo reagirati prema nadležnima koji su nam nered napravili ovdje u Zadru, savjetovao je gradonačelnik.

Njegov izvještaj predsjednik Kluba SDP-a, Daniel Radeta ocijenio je PR pamfletom te se i on referirao na turistički Zadar.

- U turističku sezonu ušli smo bez jednog novog parkirnog mjesta. Rezultati neće biti isti kao lani. Događa se minus Zračne luke od 15 posto u travnju. Nismo imali niti jedan događaj u predsezoni osim Wings for life koji se kao utrka izlizao. Trčalo se po raskopanim ulicama. Moramo poraditi da TZ organizira svaki vikend jedan događaj u predsezoni. Jedini super događaj je bio auto utrka na Višnjiku, ustvrdio je Radeta kao i to da je Gaženica do sada bila teški promašaj bez „home porta."

- Grad Zadar nema ništa od kruzera. Poližu jedan sladoled, kupe magnet i odu, a ostavi se na stotine litara balasta, kazao je Radeta ustrajući na činjenici da je utrka izlizana na primjedbu HDZ-ove vijećnice Marjane Bakmaz.

- Svaki dan sve je više ugostitelja, svaki drugi se bavi turizmom. Ljudi su nezadovoljni, shvatite to. Moramo uhvatiti korak sa Šibenikom, poručio je Radeta uz naglasak kako on koji se bavi turizmom ima uvid na terenu. Dukić je rekao da to što je naveo nije ni blizu istini a drago mu je da susjedi napreduju.

Gradonačelnik Zadra, obraćajući se vijećniku Radeti s ti, istaknuo je  kako je njegov izvještaj bolji nego gradonačelnika susjednih gradova.

Dukić je najavio i željeznički promet s Gaženicom kojeg je, kako je rekao, Hajdaš Dončić ukinuo i još neke fraze poput održivog turizma, povećanja plaća u javnim službama...