Da se uz najbrže trkače po kategorijama jučer na utrci Wings for Life davalo zlato za najbolju ekipu, nema sumnje da bi ono pripalo Mariji i Nataliji, tandemu iz Škole primijenjene umjetnosti iz dizajna, koji je jučer - Natalija Perin u kolicima, a njezina razrednica Marija Kurta gurajući ih - pretrčala preko 14 kilometara i stigla iza Sukošana!

Marija je poznata zadarska rekreativka, članica Kluba atletskih veterana Zadar, pobjednica brojnih atletskih utrka u zadarskoj okolici, a nerijetko ju u utrkama možemo vidjeti s kćerima Lanom, Majom i Ivom. Ujedno je i profesorica matematike u ŠPUD-u, razrednica 2.c razreda u kojem je Natalija jedna od učenica. Nakon sedam „Wingsova" u kojima je do sada nastupila, odlučila je uz podršku cijelog razreda ovog puta trčati uz Nataliju.

- Kako se približavalo vrijeme utrke, raslo je uzbuđenje kod mene i Natalije, ali i cijelog razreda. Pripremili smo prigodne natpise na majicama, „Utrka sa srcem", „Natalija i raska", a planirali smo otrčati 10 kilometara. Međutim, dobro nam je išlo, na kraju smo otišli do Sukošana i nadmašili sva očekivanja, kaže Kurta.

Brojni učenici škole, potaknuti njihovim primjerom, prijavili su se za volontere u utrci, mahali su im, davali podršku putem kojim su prolazili. Natalija je bila oduševljena jer je prvi put sudjelovala u ovakvom događaju, primila je medalju, a najveća nagrada bila joj je ljubav njezinih prijatelja.

- Ja sam do sada najviše istrčala 28 kilometara, kada sam stigla do Biograda. Ne trebam ni reći da mi je jučerašnji rezultat najveći do sada!, poručuje Kurta.
Nema sumnje da je ovo događaj o kojemu će se još pričati u školi, kao ni to da ćemo Nataliju i rasku i dogodine vidjeti na startu utrke Wings for Life!