Najstariji natjecatelj na zadarskom Wings for Life World Runu i ove će godine biti Roko Andabaka, iza kojeg je više od sedam desetljeća uživanja u trčanju.

Pozitivna energija i tisuće sudionika velikog srca obilježit će i ove godine Wings for Life World Run u Zadru. Na startu će se naći brojni zanimljivi trkači i trkačice, a među njih definitivno spada i Roko Andabaka.

Rođen 1932. godine u selu Badanj kod Drniša, Andabaka je i na desetom izdanju zadarske utrke najstariji prijavljeni natjecatelj. Trčat će u društvu svoje kćerke Tatjane, kao i mnogo puta ranije u posljednjih pet godina.

"Prvi put je samostalno nastupio 2016. godine, a nakon toga smo dalje išli skupa. Ja podižem brojeve, brinem gdje ostaviti stvari i mislim na detalje. Tata je skroz kul kad dođe vrijeme utrkivanja, a ja sam mu na utrkama više kao podrška," kaže Tatjana Andabaka koja je s ocem obišla različite zanimljive hrvatske utrke, a najveći izazov je bila ona na Brijunima, duga čak 13 kilometara.

Andabake su posljednjih godina trčale i na zahtjevnoj utrci na Plitvicama, kao i onoj uz rijeku Krku te u Varaždinu. Na Wings for Life World Runu ostvarivali su Roko i Tatjana rezultate između 4 i 5 pretrčanih kilometara.

"Trčao sam dosta dobro pedesetih u srednjoj školi. Tada sam bio prvak Jugoslavije u školskom krosu. Bavio sam se sportom i nakon škole, igrao nogomet i rukomet, a i trčao Krka polumaraton," prisjeća se Roko Andabaka koji priznaje da mu je u djetinjstvu najveći užitak bio igrati nogomet s krpenom loptom, selo protiv sela, na livadama oko Drniša.