Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv županijskog vijećnika Marka Pupića Bakrača zbog navodnih prijetnji koje je izrekao nekadašnjem voditelju zadarske krim policije Bori Mršiću na Facebooku. Za pjesmicu „Boro zar si moro? lz ovog nećeš izać skoro. Reckati ćemo te sporo. Biti će baš ono, bolno", odvjetništvo traži uvjetnu kaznu zatvora od godine dana.

Optužnicu je medijima dostavio i komentirao sam Pupić-Bakrač.

- Državno odvjetništvo prihvaća da ga Boro Mršić dovodi u zabludu kako sam ja objavio nekakvu njegovu sliku sa stihovima a njegov prijatelj „krunski" svjedok Igor Musap daje „krunski" dokaz da je to u stvari povezano ne sa aktualnim događajem suđenjem Marjani Botić, nego s mojim hapšenjem prije dvije i po godine u slučaju kineski ražanj. Ali i u toj i takvoj konstrukciji gdje se Državno odvjetništvo pretvara u tumača mojih misli i konstruktora fantastičnih scenarija ne navodi se što sam ja to Boru Mršiću mislio napraviti, na koji način i s čime? Kažu da sam mu prijetio nekim zlom. E pa drugovi iz Državnog odvjetništva to zlo treba definirati, treba navesti na koji način je ono trebalo biti počinjeno i s kojim sredstvom.

Boro Mršić za moju objavu doznao kako sam navodi 10. 3. 2023 a prijavio je 23. 3.2023 godine. Nakon 13 dana !? Ako sam ja već toliko opasan i on je ustrašen od mene zašto nakon 13 dana ? Da sam imao zle namjere i da sam onakav kakvim me on prikazuje što sam sve mogao učiniti u tih 13 dana njemu, njegovoj ženi, djeci (kako on imputira u svom iskazu)? On kao policajac i bivši šef krima zasigurno zna da u takvoj vrsti opasnosti za koju tvrdi da se nalazi on i njegova obitelj ne bi smio čekati s prijavom ni sata a kamoli 13 dana. Koliki je uostalom primjereni rok kad se ustrašiš da taj strah prijaviš nadležnima? Do mjesec dana? Do godinu dana ? Do kraja života?

Da bi se ostvarila obilježja kaznenog djela prijetnja iz čl.139 Kaznenog zakona prijetnja mora biti nedvosmisleno odaslana žrtvi (izravno, putem poruke, maila), mora postojati namjera da se kod žrtve izazove strah, mora biti usmjerena protiv života i tijela oštećenika te kod oštećenika izazvati osjećaj straha. Da li je potrebno naglasiti da niti jedan od ovih obilježja nije ostvareno? Da li je potrebno da nakon svega gore navedenog ja to elaboriram? Ako jest to ću učiniti na sjednici optužnog vijeća 18. 5.2023 godine u 15 sati, naveo je Pupić-Bakrač.