I ove godine u organizacija Brdsko biciklističkog kluba Pakoštane i TZ Općine Pakoštane 1. svibnja održao se MTB Maraton Vransko jezero. Na već odavno tradicionalnom maratonu sudjelovalo je 124 natjecatelja ne samo iz Hrvatske nego iz Slovenije, Poljske, Češke i Njemačke.

- Veseli nas to što se svake godine povećava broj domaćih i stranih natjecatelja. Iz godine u godinu možemo vidjeti sve više natjecatelja iz drugih zemalja što nam je potvrda kako je MTB Maraton Vransko jezero prepoznat i u drugim zemljama kao kvalitetna utrka, kažu iz BBK Pakoštane.

Najbrži natjecatelj sveukupno bio je Gregor Krajnc iz Slovenije s vremenom 1:03:45 h. Od domaćih natjecatelja iz BBK Pakoštane djvonjke su osvojile dvije brončane medalje - Lara Krpeta u kategoriji sport Ž, koja je ujedno i jedna od najmlađih natjecateljica i Lidija Zubac u kategoriji rekreacija žene.

- Želimo zahvaliti direktorici TZ Općine Pakoštane Danijeli Vulin na podršci svih ovih godina. Bez njihove potpore teško bismo kroz godine mogli ostvariti sve rezultate. Moramo spomenuti i DVD Pakoštane koji nam pomažu svaku utrku, naglasio je predsjednik BBK Pakoštane Ivan Kurtov.

Od članova domaćeg BBK Pakoštane, uz već ranije navedene brončane cure, nastupili su i Petar Škiljić (7.mjesto/ kategorija Sport M), Robert Rosan (9.mjesto/kategorija Sport M), Marin Zorica (15.mjesto/kategorija Sport M), Lena Krpeta (4.mjesto/kategorija Sport Ž), Josip Žitković (14.mjesto/kategorija Rekreacija M), Domagoj Vujasin (21.mjesto/kategorija Rekreacija M), Oliver Juričin (29.mjesto/kategorija Rekreacija M), Roko Banđen (31.mjesto/kategorija Rekreacija M), Igor Stojanov ( 38.mjesto/kategorija Rekreacija M), Željko Krajcar (48. mjesto/kategorija Rekreacija M), Marko Arsov ( 52.mjesto/kategorija Rekreacija M), Toni Kurtov (nije završio utrku zbog tehničkog kvara/kategorija Rekreacija M).

- Neizmjerno smo zahvalni svim članove kluba i njihovim obiteljima koji kroz volonterski rad organiziraju sve naše utrke. Provode vrijeme i vrijeme na stazama, organizaciji i provedbi samih utrka. Srca su nam ispunjena srećom zato što je s ovakvom ekipom sve moguće. Nakon ciklusa od 4 organizirane utrke u dva mjeseca odlazimo na zasluženi odmor, poručuju iz BBK Pakoštane