Zadarski Wings for Life World Run prvi je put organiziran 2014. godine, a u međuvremenu je postao jedna od najvažnijih trkačkih manifestacija u Hrvatskoj. Mnogo znači lokalnim zaljubljenicima u trčanje, koji su sretni što imaju tako važnu utrku u svom gradu.

Jubilarno deseto izdanje Wings for Life World Run započinje u nedjelju 7. svibnja u isto vrijeme na šest kontinenata, kad će cijeli svijet trčati zajedno za one koji ne mogu.

Zadarska utrka startat će na Liburnskoj obali točno u 13 sati, uz posebnu nedjeljnu regulaciju prometa.

Za sav promet, na dan utrke, 7. svibnja bit će zatvorena Liburnska obala i Obala kralja Tomislava od gradskog mosta do Ulice Narodnog lista (od 09.30 do 14.00); Obala kralja Tomislava, Ulica Zrinsko Frankopanska, Put Murvice, Ulica dr. Franje Tuđmana, Ulica Ante Starčevića (od 12.45 do 14.00) i Jadranska magistrala D-8, pravac Biograd (od 12.50 do 14.30).

Važno je napomenuti da od petka, 5. svibnja do ponedjeljka 8. svibnja neće biti moguće parkirati na Liburnskoj obali, a uklanjanje vozila parkiranih na toj lokaciji započinje u četvrtak 4. svibnja u 22:00. Građani čija vozila budu uklonjena, ista će moći pronaći na parkingu Ravnice.

- Zbog održavanja utrke očekuje se pojačan promet na cestama i pojačane gužve. Policija će provoditi posebnu privremenu regulaciju prometa na Poluotoku, a kasnije duž cijele trase utrke. Apeliramo građane za strpljenje i korištenje alternativnih prometnih pravaca, poručuju iz PU zadarske.