U petak, 5. svibnja u 11h, u Multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice Zadar, u sklopu projekta Info-room, održava se druženje pod nazivom Građanski aktivizam i mladi - Kako uključiti mlade u rad udruga? Svoj rad će predstaviti Udruga CINAZ iz Zadra te Udruga Delta iz Rijeke. 

Predstavljanje udruga organizira se u sklopu projekta „Izgradnja sustavne podrške organizacijama civilnog društva", a provodi ga nositelj projekta ZOE Centar za unapređenje i razvoj zajednice, uz Grad Zadar kao partnera na projektu.

Projekt je započeo 1. prosinca 2021., a trajati će do 30. svibnja 2023., u vrijednosti 53.428,69 EUR, te je 100% sufinanciran od strane Europske unije, iz Europskog socijalnog fonda te od Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Udruga CINAZ (Centar za izvannastavne i izvanškolske aktivnosti Zadar), osnovana je u svibnju 2003., a cilj udruge je pomaganje i poticanje izvannastavne i izvanškolskih aktivnosti djece i mladih s izvaninstitucionalnim aktivnostima odgoja i obrazovanja. U svom radu Udruga ne uzima sredstva od roditelja, već svoje programe realizira od donatora, županijskog i gradskog proračuna, a očekuje se da će nadležno Ministarstvo kao ranijih godina sufinancirati projekte Udruge.

Udrugu Delta osnovali su dugogodišnji GONG-ovi aktivisti Igor Bajok, Petar Ležaja i Aleksandra Vinkerlić 2008.. Svrha osnivanja bilo je osnaživanje građana, građanskih inicijativa i udruga građana na području RH, radi jačanja njihovog utjecaja na društvene procese i razvoj demokratskog i civilnog društva kroz informiranje, savjetovanje i izobrazbu. Danas provode razne projekte usmjerene na jačanje kapaciteta civilnog društva, strukturirani dijalog mladih s donositeljima odluka te na izvaninstitucionalnu edukaciju mladih u području građanskih prava te na volontiranje mladih.