Nastavlja se s izgradnjom vodno-komunalne infrastrukture uz pomoć europskih fondova. Za četiri projekta u Zadarskoj županiji, procijenjene vrijednosti 16,6 milijuna eura, odobreno je 10,6 milijuna eura bespovratnih sredstava kroz provedbu Programa vodnoga gospodarstva u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti.

Riječ je o tri projekta na zadarskim otocima te jednom u zaleđu - „Izgradnja vodno-komunalne infrastrukture aglomeracija Preko - Kali" (odobreno 5,04 milijuna eura), „Izgradnja sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u naselju Božava na Dugom otoku" (odobreno 2,2 milijuna eura), „Razvoj vodoopskrbe na području komunalnog društva Pag d.o.o." (odobreno 2,06 milijuna eura), dok je za projekt „Izgradnja sustava sanitarne odvodnje u stambenoj zoni Grabi Općine Poličnik i izgradnja kanalizacijskog sustava u naselju Zemunik Donji - podsustav zapad" odobreno bespovratnih 1,32 milijuna eura.

Direktorima komunalnih tvrtki koje su nositelji projekata ugovore su uručili predsjednik Vlade Andrej Plenković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja Mario Šiljeg te generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković. Ukupno je u Opatiji, tijekom obilježavanja 20. godišnjice Hrvatske zajednice županija, uručeno 14 novih ugovora ukupne vrijednosti 47,9 milijuna eura s PDV-om, od čega su 29,4 milijuna eura bespovratna EU sredstva.

- Vodno-komunalna infrastruktura jedan nam je od prioriteta i zato sam posebno sretan što su projekti naših općina i grada Paga dobili značajna sredstva. Trenutno se na području naše županije već provode projekti izgradnje vodovoda i odvodnje u vrijednosti od 150 milijuna eura, a europska sredstva velika su prilika da kroz narednih nekoliko godina izgradimo mrežu u najvećem dijelu naše županije. Time ćemo, uz podizanje kvalitete života naših stanovnika, omogućiti puno snažniji razvoj turizma i ostalih gospodarskih grana, ali i doprinijeti boljoj zaštiti okoliša, poručio je župan Longin, koji je u pratnji ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića čestitao nazočnim općinskim načelnicima i direktorima komunalnih tvrtki na uspješno kandidiranim projektima.