Petar Krešimir Knežević (Boksački klub Sveti Donat) je novi državni prvak na prvenstvu Hrvatske U-22, održanom u Kutini.

Krešo je apsolutni prvak Hrvatske u najbrojnijoj i tehnički najzahtjevnijoj kategoriji do 71 kg. Nakon seniorske medalje te nakon sjajnog nastupa i osvojenog 3. mjesta na najstarijem boksačkom turniru "Beogradski pobjednik". na kojem je sudjelovalo čak 26 zemalja, potvrdio je svoju apsolutnu nadmoć u light middleweight (71kg) i odlazak na kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. One će se održati u okiru Europskih igara u poljskom gradu Krakow od 21. lipnja.

Nakon što je u polufinalu prekidom u 1. rundi pobijedio predstavnika BK Lokomotiva Zagreb, u finalu je pobijedio predstavnika BK Rijeka kojega je nadboksao u svim segmentima te jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio s 5:0.

Po mnogima u najljepšem meču svih finala Krešo je demonstrirao svu raskoš i raznolikost boksa i pokazao da je najbolji boksač kategorije 71.kg. Za uspjeh su posebno zaslužni treneri, proslavljeni hrvatski boksač Mario Preskar te iskusni trener Danijel Vekić, koji Kresu pripremaju od rujna prošle godine, kao i čitav tim ljudi uključenih u razvoj ovoga mladoga 19-godišnjaka.