Policijski službenici Policijske uprave zadarske s posebnim pijetetom prisjećaju se poginulog kolege Franka Lisice, koji je prije 32 godina svoj mladi život položio u temelje stvaranja hrvatske države.

Pokojni Franko Lisica rođen je 24. rujna 1968. godine, dok je pripadnik Specijalne jedinice policije postao već 5. kolovoza 1990. godine.

Dana 2. svibnja 1991. godine, zajedno s grupom kolega iz Specijalne jedinice policije Poskoci, upućen je na brdo Štrkovača, koje dominira nad mjestom Polača sa zadatkom zaposjedanja brda. Dolaskom neposredno pod sam vrh, na specijalce je otvorena neprijateljska rafalna paljba iz vatrenog naoružanja. U otvorenom sukobu ne štedeći vlastiti život, da zaštiti ostale kolege i izvrši zadaću, smrtno je stradao Franko Lisica pogođen vatrenim oružjem iz neposredne blizine.

Obilježavanje 32. obljetnice pogibije započelo je jučer, 1. svibnja u 4.30 sati, mimohodom od Bibinja do Polače, nakon čega su na brdu Štikovača položeni vijenci i zapaljene svijeće te je održana zajednička molitva.

Obilježavanje je nastavljeno jutros u Bibinjama u Crkvi Velike Gospe, gdje je služena Misa zadušnica, a potom su brojna izaslanstva na mjesnom groblju položili vijenac i zapalili svijeće na grobu pokojnog Franka Lisice.