U Starigradu su proteklih dana obilježeni nekoliko važnih datuma: blagdan Sv. Jurja, Dan Općine, Dan Osnovne škole Starigrad te Dan planeta Zemlje.

Središnja proslava održana je raznolikim kulturno-zabavnim programom u kojemu su sudjelovali djeca dječjeg vrtića Osmijeh, učenici OŠ Starigrad sa svojim mentorima, KUD Podgorac i ženska klapa Arija. Starigrađani su ove godine ugostili članove mješovitog pjevačkog zbora Kapela Paulina Warasdin iz Varaždina koji su izveli Međimursku rapsodiju Emila Cossetta te oduševili publiku sa obradama dalmatinskih popularnih pjesama, sve uz vodstvo umjetničkog ravnatelja i dirigenta Zdenka Kušćera. Posjetiteljima se na početku programa pozdravnim riječima obratio načelnik Općine Starigrad Marin Čavić, zahvalivši ujedno sudionicima programa i svima koji su svojim angažmanom doprinijeli cjelokupnoj proslavi.

Za gastro ponudu su i ove godine bili zaduženi članovi Lovne jedinice Starigrad te Renato Kraljev koji je pripremao jela od dagnji u sklopu 2. faze projekta Okusi baštinu kojega provodi TZO Starigrad u partnerstvu sa Općinom Starigrad i uz potporu sredstava Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Za dobru atmosferu uz dobru hranu pobrinula se zadarska grupa DiLema.

U sklopu proslave bila je organizirana i humanitarna akcija Za našu Petru kako bi se doprinijelo prikupljanju sredstava za nastavak liječenja mlade mještanke Starigrad Petre Adžić. Dječica iz Dječjeg vrtića Osmijeh su za tu prigodu izradili papirnate cvjetove irisa koje su dijelili sudionicima akcije.

Uz glazbeno-scenske programe, posjetitelji su se imali priliku upoznati i sa drugim školskim projektima poput nakita sa motivima simbola, tzv. "šara" sa uzglavnica mirila, radionicom robotike, projektom „Đir po mistu", kišobranima koje su učenici oslikali motivima Podgorja, podgorskom narodnom nošnjom i dr., dok je Javna ustanova NP Paklenica predstavila projekt PLASTIC FREE - „Kako živjeti bez otpada". U sklopu projekta kojega su proveli uz potporu Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost izvedena je kazališna predstava za djecu „Plavi planet" zagrebačkog kazališta Smješko te su održane zanimljive radionice izrade kozmetike i deterdženta, kakaa i prirodnih slatkiša, prirodnog plastelina i kinetičkog pijeska. Radionice su vodili članovi Udruge za promicanje životnog stila bez otpada „Zero Waste Croatia".

U nedjelju, 23. travnja, na sam blagdan Sv.Jurja, u crkvi je održana sveta misa te koncert glagoljaških pučkih napjeva u organizaciji starigradskog župnog ureda kojega vodi don Tomislav Končurat.

U sklopu obilježavanja Dana Općine Starigrad i OŠ Starigrad održana je i tradicionalna svečanost nagrađivanja najboljih učenica i učenika u školskoj godini 2022./2023., dok će se danas (petak) na školskom igralištu održati Dan otvorenih vrata uz plesne i glazbene programe, radionice i druge sadržaje. Program počinje u 17 i otvoren je za sve posjetitelje.

Već ovog vikenda slijedi novi niz događanja u sklopu 23. Međunarodnog susreta penjača Paklenica 2023. u organizaciji JU NP Paklenica. Penjače i sve one koji se zanimaju za penjanje očekuje penjački maraton „Od zore do sumraka", Paklenica Filma Festival te penjačko natjecanje za djecu Kid`s Speed Paklenica 2023.