Da je razlika između Crvene zvezde i Zadra ogromna znalo se i prije večerašnjeg susreta, a kada pritom domaćina krene trica i luda serija, u kojoj su pogodili zaredom sedam takvih ubačaja, jasno je da nema pomoći. Zvezda je u prvoj utakmici slavila rezultatom 100:73 i vodi 1:0 pred uzvrat koji se 8. svibnja igra na Višnjiku. U polufinale će momčad koja prva dođe do dvije pobjede, no treba vjerovati da se ovakva šuterska večer ne može ponoviti te da Zadar pred svojim navijačima može izboriti majstoricu u Beogradu.

Zadar je dobro odigrao prvu četvrtinu, kratkotrajno držao i vodstvo, a samo zahvaljujući nespretno izgubljenoj lopti pod svojim košem i nikakvoj završnici posljednjeg napada nije otišao u drugu četvrtinu na minus dva ili tri.

U drugoj četvrtini opisani scenarij - Dobrić, Dobrić, Vildoza, Lazić, Vildoza, Nedović, Nedović - sedam trica, uz brojne šuteve za 2 i vodstvo na poluvremenu 58:36. Do kraja za domaćine revijalna utakmica, za Zadar teška ratnička, jer je Jusup najboljom postavom nastojao sačuvati obraz. U zadnjem napadu ipak su zaokružili rezultat na stotku, a Zadar se utješio da nije ostao na preko 30 razlike, u kojima se nekoliko puta našao u utakmici.

- Prvu četvrtinu smo se relativno dobro držali, pokazivali dobar tonus, dobro stajali na parketu. Zvezda je u prvom poluvremenu imala šut za tricu 10-15, na krilima tog kvalitetnog šuta došla do razlike i kasnije igrala rasterećeno. Teško nam je bilo pratiti ih, broj raspoloživih igrača za ovu razinu nije velik, morao sam izraubati igrače koji su iznijeli najveći teret ove sezone. Bez obzira na 27 razlike na kraju dobro je da smo odigrali utakmicu protiv jedne euroligaške momčadi koja je od početka do kraja igrala na 100 posto, da vidimo gdje smo. Moji igrači su dali koliko su mogli, slijedi nam Cibona za dva dana, komentirao je nakon utakmice trener Zadra Danijel Jusup.

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović komentirao je postignutu stotku.

- Ja nisam vidio koliki je rezultat, možda igrači jesu i publika. Mi zadnje napade u ovakvim utakmicama ne odigravamo, ali ostale su više od 24 sekunde.
Najbolji pojedinac utakmice ponovno je bio Luka Božić, s 18 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Uzvrat na Višnjiku igra se 8. svibnja, a do tada Zadar će odraditi Cibonu (nedjelja) i Furnir, čime će se zaključiti Liga za prvaka.