"U Zadru sastanak s vodstvom Dogus grupe, Feritom Sahanke i g. Baykanom. Predstavili su nam ulaganja i daljnje aktivnosti u Hrvatskoj kojima se povećava zaposlenost i razina konkurentnosti gospodarstva", napisano je na Twitteru predsjednika Vlade RH.

Na sastanku u Punta Skali je bio i gradonačelnik Branko Dukić, a najvažnija tema je bila podrška za plan gradnje luksuznih stanova kroz izmjenu postojećeg Plana uređenja, što su čelni ljudi zadarskog HDZ-a u prvim izjavama odbijali. Ali kada šef kaže da hotel i stanove „smatraju krasnim ulaganjem za Zadar koje će dignuti destinaciju", onda se tu više nema što. Dogus je davno poslao pismo namjere Uredu gradonačelnika koji treba pustiti odluku o izmjeni DPU Maraska na Gradsko vijeće, pa neka odluči većina vijećnika.

I nije prvi put da je Plenković oglasio kako se sastao s vodećim ljudima turske grupacije. Lani je preko svog Twittera obznanio kako je imao sastanak s vodstvom Doğuş Grupe, koja je jedan od najvećih investitora u Hrvatskoj u zadnjih 10 godina. 

"Razgovaramo o daljnjim ulaganjima u Hrvatskoj, prije svega u sektoru turizma, kao i realizaciji projekta Hotel Maraska u Zadru. To je hotel s pet zvjezdica s preko 130 soba, projekt koji uključuje i stambeni dio. Smatramo da je to krasno ulaganje za Zadar koje će dignuti destinaciju. Doğuş grupa se pokazala kao kvalitetan investitor i u drugim gradovima kao što je Dubrovnik", kratko je komentirao premijer Plenković. Bilo je to u svibnju 2022. godine.

Godinu dana ranije gostovao je u istom sastavu, kada su Turci lobirali kod Plenkovića za neke druge poslove. Osim turističkog sektora, Dogus je ukazao da bi oni ulagali u građevinski sektor, za koji je Hrvatska dušu dala.