Skupina od osam učenika 3. razreda Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar s mentorom, prof. Ivanom Ćosom, posjetila je Gradsku upravu. Primio ih je gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima, pročelnikom za odgoj i školstvo Josom Nekićem, pročelnicom za EU fondove Stefani Mikulec Perković te savjetnicom za EU fondove Anamarijom Sorić.

Ova grupa učenika izborila je plasman na državnu smotru projekata Građanskog odgoja - Projekt građanin, sa temom neiskorištenost turističkog potencijala Zadra, talijanskih fortifikacija. Kako se Grad Zadar u jednom od svojih EU projekta bavio upravo ovom temom, voditeljica projekta Anamaria Sorić predstavila im je cijeli tijek projekta i predviđene daljnje aktivnosti.

Radi se o projektu Revival u kojem je Zadar sudjelovao uz još pet gradova, a cilj projekta je poboljšanje sustava zaštite i upravljanja kulturnom i prirodnom baštinom na održiv i prostorno uravnotežen razvoj.

Na području grada Zadra izvršili su se radovi na rekonstrukciji talijanskih vojnih fortifikacija - jednog bunkera na Vidikovcu, te se mapiralo cijelo područje grada s ostalim bunkerima. Učenike je zanimao i daljnji tijek projekta, jer će temu razrađivati za državnu smotru. Dali su i svoje ideje kako bi oni nastavili revitalizaciju ovog i ostalih bunkera, te kako bolje informirati javnost o njihovom postojanju.