Prvog dana regate za olimpijske klase  u francuskom Hyeresu nije se jedrilo zbog prejakog vjetra, a drugog dana je regatno polje zbog jačanja mistrala pretvoreno u bojno polje. Braća Šime i Mihovil Fantela nakon tri plova nalaze se na 33. mjestu, dok su blizanke Marija Anđela i Mihaela Zjena de Micheli Vitturi pete nakon dva plova klase FX.

Izvrstan i nikad bolji početak, istina kratkog jedrenja te posade JK Uskok u ženskoj verziji jedrilice 49er, danas je rezultirao sa šestim i drugim mjestom. Sutra je treći dan regate i drugi kvalifikacijski krug koji će ovisit o čudima vjetra i regatnom odboru.

A on je danas kumovao braći Fantela koja nakon 14. i četvrtog mjesta, treći plov nisu ni završili kao i većina posada u njihovoj grupi. Vjetar je jačao a regatni odbor koji se čekao da namjeste brod morao je i njima dati taj plov da bi rezultati cijele klase 49er  bili relevantni. Ta labilna jedrilica kod većine posada bila je udaru vjetra snage 24 čvora a izvrtanja je bilo na pretek.

Šime i Miho su danas bili jako puno u moru a fizioterapeut Damir Dado Burčul imao je posla da zadarske jedriličare rehabilitira nakon udara silovitog vjetra.

Posada JK Sv. Krševana na prethodnoj regati u Palma de Mallorci