Iz Policijske uprave zadarske objavili su rezultate ROADPOL-ove akcije 24-satnog pojačanog nadzora brzine kretanja vozila koja je provedena u petak.

Tijekom akcije utvrđeno je 129 prekršaja prekoračenja brzine od kojih je 57 prekršaja utvrđeno neposrednim postupanjem, a 72 prekršaja utvrđeno je fiksnim tehničkim sredstvima.

Nadzor se provodio na lokacijama koje su građani prijavili preko internetskih stranica policijske uprave. Zaprimljeno je ukupno 35 prijedloga, a temeljem procjene te na prijedlog građana, akcija se provodila na sljedećim dionicama: na ŽC-6007 na predjelu Bokanjca, na DC-08 u Murvici Donjoj, Biogradu, Turnju, u Polači (državna cesta D-503), u Jankolovici (DC-503), na ŽC-6011 u Briševu, na DC-56 na predjelu Stankovaca, u Benkovačkom selu na DC-27 te na području Paga na DC-106.

Osim lokacija koje su prijavili građani, policija je temeljem statističko-analitičkih pokazatelja i vlastite prosudbe, popis mjesta za provođenje nadzora dodatno povećala. Tako su, primjerice, bili prisutni na još tri lokacije na DC-106, ali i ostalim prometnicama diljem Zadarske županije.

- Ovom prilikom sve sudionike u prometu pozivamo na povećan oprez i poštivanje temeljnih odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama i tijekom nadolazećeg vikenda, kako bi se izbjegle neželjene posljedice i održalo povoljno stanje sigurnosti na našim prometnicama, poručuju iz PU zadarske.