Stara gradska jezgra Zadra bogatija je za jednu lijepu i skladno uređenu poklon galeriju u kojoj svi kreativci, zaljubljenici u hrvatski dizajn te brojni turisti mogu pronaći originalan poklon, unikatan nakit ili umjetninu. No, STUDIO LIMUN puno je više od galerije; to je mjesto na kojem će se organizirati pop up sajmovi različitih tematika, zanimljive izložbe umjetnika, kreativne radionice za odrasle i djecu te druge zanimljive manifestacije.

Gradovi, kao i ljudi, imaju ono nešto neopisivo, uzvišeno, što ih čini posebnim i jedinstvenim. Duša grada Zadra njegova je stara jezgra; kalelarga, svaka skrivena kaleta, volat, bunar, kameni trg, ali i ljudi koji u njemu žive. Rastom potražnje za smještajnim kapacitetima i sve većom apartmanizacijom, stare gradske jezgre gube svoju izvornu dušu, odnosno ljude koji, bježeći od velikih gužvi, najčešće trajno napuštaju centar grada, a taj se gubitak najviše osjeti izvan sezone, kada grad ostaje prazan. No, postoje i oni koji se trude starome gradu utkati svježe ruho i ponuditi svojim sugrađanima, kao i gostima, kreativan i jedinstven sadržaj tijekom cijele godine.

Galerija STUDIO LIMUN nedavno je otvorila svoja vrata na adresi Mihe Klaića 7, unutar prekrasnog kamenog volta, tek nekoliko koraka od Narodnog trga.

Ova pitoreskna i skladno uređena galerija pravi je melem za oči i dušu svih zaljubljenika u unikatni dizajn s hrvatskim potpisom. U svojoj ponudi imaju prekrasni ručno rađeni nakit od nekoliko naših dizajnera, zanimljive ilustracije, slike, mirisne svijeće, ručno rađene staklene skulpture, keramiku, platnene igračke i lutke, odnosno sirene.

Želite li svoju dragu osobu iznenaditi originalnim poklonom za neku posebnu prigodu, ukrasiti prostoriju svoga doma, ured ili mjesto boravka jedinstvenim detaljem ili originalnom ilustracijom, STUDIO LIMUN je mjesto na kojem ćete sve to pronaći! I zaista vam neće biti lako odabrati samo jednu stvar! Uz to, naši gosti imaju priliku ponijeti sa putovanja unikatan hrvatski, odnosno zadarski suvenir koji će ih zasigurno još dugo podsjećati na ugodan boravak u našem gradu.

Jedan tako zanimljiv, odnosno originalan suvenir ili poklon može biti, primjerice, ilustracija grada Zadra, u izvedbi dizajnerskog dvojca Marine i Vinke iz kreativnog studija Marvin Makes You Happy. Ilustracije imaju tu moć da svakom prostoru pruže završni "touch", ispričaju intimnu priču ili vas jednostavno usreće, baš kao što i naziv ovog hrvatskog brenda govori.

No, to nije sve. Ova galerija ima puno kreativnih planova za budućnost! Tako planiraju raditi pop up sajmove različitih tematika, zanimljive izložbe umjetnika, kreativne radionice za odrasle i djecu te druge zanimljive manifestacije. Uz to su i jako susretljivi i otvoreni za sve dobre ideje i buduće suradnje pa ukoliko ste umjetnik, kreativac ili imate neku dobru zamisao što biste željeli vidjeti u sklopu STUDIJA LIMUN, slobodno im se možete obratiti.

Ova unikatna galerija bit će otvorena tijekom cijele godine pa će sve biti vedrije i žuto, kao što i sam vizual limuna kazuje, i u onim tmurnim zimskim danima kada ponajviše nedostaje ovakvih sadržaja.

Galeriju STUDIO LIMUN potražite na adresi Mihe Klaića 7, svakim danom od 9 do 20 sati. Pratiti ih možete i putem društvene mreže Instagram.