Vozači su jutros na automobilima, parkiranima na glavnoj prometnici na Novom Bokanjcu, pronašli obavijest koja ih je obradovala iako predstavlja najavu novih gužvi u prometu. Nasreću, one bi trebale trajati samo jedan dan.

- U četvrtak, 20. travnja, izvodit će se radovi asfaltiranja završnog habajućeg sloja u Ulici Franje Fanceva. Molimo vas da od 7 sati uklonite svoje automobile s kolnika i nogostupa kako bismo mogli neometano i u što kraćem roku završiti radove. Zahvaljujemo na razumijevanju, navodi se u obavijesti iz Strabaga, ugovorenog izvođača na cjelini Bokanjac aglomeracije Zadar - Petrčane.

Na toj cjelini projektom je ukupno predviđena izgradnja 19.332 metara fekalnih cjevovoda, 1.400 metara kućnih priključaka, 1.810 metara tlačnih cjevovoda, 2 crpne postaje, 12.175 m oborinskih cjevovoda, 425 m slivnika, 289 m priključaka na vodoopskrbu, te su izvršene neizbježne rekonstrukcije sustava vodoopskrbe uslijed gradnje sustava odvodnje četvrti Bokanjac u dužini od 3.934 m.

U veljači je završena ugradnja svih cjevovoda, što je označilo dovršenje glavnine posla i potvrdilo mogućnost zgotovljenja cijelog projekta prije ugovorenog roka, koji je do kraja ove godine. Ako se nastavi ovakva dinamika, do ljeta bi trebali biti gotovi svi radovi na prometnicama, nakon kojih preostaje zahvati na 12 rentencijskih površina, od čega su tri veće površine. S obzirom na njihovu poziciju ti radovi neće imati utjecaj na promet vozila i pješake. Nakon ugradnji pumpi slijedi ispitivanje, a nakon toga i priključivanje kućanstava na sustav fekalne i oborinske kanalizacijske mreže. Naknada za priključenje nije se mijenjala već 10 godina te iznosi 660 kuna.

Ugovorena vrijednost projekta cjeline Bokanjac iznosi 26,9 milijuna eura, a ukupna vrijednost cijelog projekta 75,3 milijuna eura.