Na svečanoj sjednici za Dan Zadarske županije uručene su priznanja ovogodišnjim laureatima.

Uime nagrađenih zahvalio se Erik Pavin, vlasnik hotela i restorana Niko čiji je izbor za nagradu za životno djelo naišao na kritike oporbenih vijećnika iz SDP-a, koji smatraju kako su ostali kandidati svojim radom više zaslužili to priznanje od poznatog zadarskog ugostitelja.

- Znamo da izbor nije bio jednostavan jer su svi kandidati imali itekako značajne rezultate. Iskreno zahvaljujem vijećnicima što su odabrali upravo nas. Dolazimo iz različitih područja, svoje poslove nastojimo raditi odgovorno i najbolje što možemo. Nagrada je čast i poticaj da nastavimo raditi što bolje kako bi svojim primjerom potaknuli ostale, a posebno mlade da daju sve od sebe, istaknuo je Pavin dodajući uime laureata kako im je posebno zadovoljstvo primiti ova priznanja za okrugli rođendan Županije.

Za postignuća ostvarena u 2022. godini Godišnju nagradu Zadarske županije dobili su Petar Logar (područje vatrogastva), Gimnazija Vladimira Nazora - Školsko sportsko društvo Vladimir Nazor (područje sporta), Matej Nevešćanin i Šime Perić (područje sporta), OLIMP d.o.o za proizvodnju i trgovinu (područje gospodarstva) Udruga a cappella pjevanja A.K.A. Crescendo (područje kulture i umjetnosti), Sveučilište u Zadru (područje znanosti i obrazovanja), Josip Pulja (područje športa, tjelesne kulture i ostala područja društvenog života), Anamarija Botica Miljanović (područje kulturno prosvjetnog rada, društvenog i humanitarnog rada), Nogometni športski klub Sveti Mihovil (područje sporta i odgoja djece i mladih) te Šime Fantela i Mihovil Fantela (područje sporta).